Verklaring Tijdzones

Verklaring Tijdzones
De verklaringen over hoe tijdzones precies werken en/of in elkaar steken en onder welke theorie zij bedacht zijn is een moeilijke verklaring.
Voor veel mensen is de verklaring met betrekking tot de tijdzones en wereldbol dan ook niet te begrijpen, dit komt voort uit het feit dat er in de verklaring voor tijdzones een zeer grote wiskundige theorie in verwerkt zit.

Om de theorie zo simpel mogelijk uit te leggen is het van groot belang dat je weet dat de aarde continu binnen 24 uur 1x om haar as heen draait.
Daarnaast kennen wij 24 tijdzones en daardoor verdelen wij de aardoppervlakte in via 24 zones, de aarde is 360 graden breed gedeeld door 24 zones, dit wil eigenlijk zeggen dat theoretisch gezien iedere beschikbare tijdzone 15 graden breed is.

Tijdzones lopen nooit helemaal exact tot de grenslijnen van een land, toch houden wij de tijdzones per grensgebied aan i.p.v. de exacte 15 graden breedte van een tijdzone om het voor de gemiddelde mens gemakkelijk te houden, uitgezonderd hiervan zijn opnieuw de luchtvaart en zeevaart die zich in het internationale luchtruim of op internationale wateren bevinden.